Vandaag zetten wij de geleidehonden in de bloemetjes

29 april 2020
blindegeleidehond

“WOEF” Internationale geleidehonden dag
Deze speciale dag werd in het leven geroepen door de Britse liefdadigheidsinstelling: The Guide Dogs for the Blind Association.

Om wat meer inzicht te krijgen in de wereld van de geleidehonden heb ik even getelefoneerd met communitymember Anneke Vanheusden, zij heeft zelf een hulphond en kon me er veel over vertellen. Voor haar betekent haar hond iets onbeschrijfelijk. Het is haar vriend door dik en dun, hij biedt haar hulp, veiligheid, liefde, trouw en nog zoveel meer… Daarom verdienen ze zeker en vast een bedankje voor al hun harde werk en dat is nu precies wat we op deze dag doen!

Zoek jij zo’n trouwe viervoeter?
Ik hoor je al denken: Waar in godsnaam vind ik zo’n hulphond? Anneke wist mij te vertellen dat zij haar hond heeft gehaald bij top-organisatie Hachiko. Naast Hachiko, bestaan er nog een heel aantal verschillende geattesteerde scholen in België die honden opleiden tot assistentiehonden en daarvoor dan baasjes zoeken. Deze scholen hebben hun officieel attest gekregen van de Cel Machtiging Assistentiehonden.

Wil jij net zoals Anneke graag een hulphond en wil je weten welke scholen in België een zo’n hond aanbieden?

Klik hier om een overzicht te krijgen van alle geattesteerde scholen.

DRAAG ZELF JE DOPJE BIJ

dopjesactie assistentiehonden

De dopjesactie is een initiatief dat opgericht werd door het Belgisch Centrum voor geleidehonden (BCG) te Tongeren. Overal in België vind je inzamelpunten om jouw dopjes af te geven. Deze worden dan verkocht aan een plastic verwerkend bedrijf om er paletten van te maken, de opbrengst hiervan wordt dan gebruikt om de opleiding van de hondjes te bekostigen. Ook goed voor het milieu dus! Ik ben alvast dopjes aan het sparen!

Wil jij jouw steentje (of beter gezegd dopjes) bijdragen? Via deze link vind je het inzamelpunt in jouw buurt!

P.S: Ik wil graag Anneke Vanheusden zeker nog eens bedanken voor het telefoongesprek, om mij wat wegwijs te maken in de wereld van de geleidehonden!

 

Dit artikel is geschreven door:
Anke Wyffels
Community builder My Add On
Stagiaire Marketing

Bronnen: http://www.dopjesactie.be/index.php/nl/https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/internationale-dag-van-de-geleidehond https://www.guidedogsqld.com.au/event/international-guide-dog-day/ https://geattesteerdeassistentiehond.wordpress.com/gemachtigde-scholen/

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#