Blog

Wil je zelf ook je verhaal doen op onze blog?
Laat het ons weten via info@myaddon.be

Lopen met krukken, hoe moet dat nu eigenlijk?

Krukken, sommige onder ons lopen ermee, hebben er mee gelopen of zullen er misschien ooit wel eens mee moeten lopen. Het lijkt allemaal zeer vanzelfsprekend, maar om ervoor te zorgen dat er geen andere delen van het lichaam overbelast worden moet er aandacht geschonken worden aan de manier waarop je best met krukken loopt.

Waarom met krukken lopen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen met krukken moeten lopen, de ene al ernstiger dan de andere. Het typische voorbeeld is bij het breken van een been. Nochtans zijn er nog heel wat andere redenen, zoals na een knie- of heupoperatie of bij een kneuzing. Wanneer moet je nu eigenlijk met krukken lopen? Meestal is dit bij onbelaste mobilisatie, waarbij je het gekwetste lichaamsdeel niet mag belasten tijdens het wandelen.

Hoe loop je best met krukken?

Een belangrijke eerste stap is om de krukken correct af te stellen. Dit doe je door rechtopstaand de krukken iets voor je uit te zetten en ervoor te zorgen dat de handvaten op dezelfde hoogte als je polsen komen. De armsteun komt best net onder de elleboog.

lopen-met-krukkenlopen-met-krukken

(Bron foto's)

Om te lopen met krukken zorg je er eerst voor dat je beide krukken tegelijk naar voren zet. Vervolgens steun je op de krukken en zet je met je niet-gekwetste been een stap naar voren, tot net voorbij de krukken. Deze beweging herhaal je steeds opnieuw. Je gekwetste been houd je in de hoogte, dus steun er zeker niet op.

Het kan ook zijn dat je je gekwetste lichaamsdeel wel gedeeltelijk mag belasten. In dit geval doe je hetzelfde zoals hierboven uitgelegd, maar kan je het gekwetste been wel op de grond zetten. Je zet de krukken dus iets voor je uit en zet een stap met het niet-gekwetste been. Nu kan het gekwetste been dus wel op de grond staan, maar zorg ervoor dat de krukken nog steeds het meeste steun bieden en dat je dus slechts een klein deel van je gewicht op het gekwetste been zet.

lopen-met-1-kruklopen-met-1-kruk

(Bron foto's)

In sommige gevallen kan het zijn dat je best met 1 kruk loopt. Hierbij houd je de kruk vast aan de kant van het niet-gekwetste lichaamsdeel. Om te stappen zet je het gekwetste been en de kruk naar voren. Let hierbij zeker op dat je de kruk voldoende gebruikt om op te steunen en dus niet al te veel steunt op het gekwetste been. Vervolgens zet je een stap met het niet-gekwetste been.

My Add On zorgt voor een comfortabelere ervaring

Lopen met krukken is niet altijd even aangenaam, het kan heel wat ongemakken met zich meebrengen zoals pijnlijke handen en armen. En dat is waar My Add On verandering in wil brengen. Door het ontwikkelen van allerlei innovatieve hulpmiddelen zoals de MySleeve en de MySoftElle, wil My Add On de ervaring met krukken en rolstoelen aangenamer maken voor haar gebruikers. De hulpmiddelen zorgen voor een comfortabele en stabiele ervaring, waarbij er rekening gehouden werd met de noden van de gebruikers.

Graag weten hoe onze gebruikers de de MySleeve ervaren? Ontdek er alles over in het artikel over onze gebruikerstesten

Bron

Related Posts

Wat maakt Unik zo uniek?
Wat maakt Unik zo uniek?
We gingen het gesprek aan met Yannic Verlinden, oprichtster en zaakvoerster van Unik. We treffen haar thuis aan, acht...
Read More
Hoe toegankelijk is onze samenleving?
Hoe toegankelijk is onze samenleving?
Toegankelijkheid is een basisrecht. Elke situatie moet dus voor iedereen in onze samenleving toegankelijk zijn. Toch ...
Read More
Onze samenwerking met GOED thuiszorgwinkel
Onze samenwerking met GOED thuiszorgwinkel
My Add On heeft al enkele jaren een heel fijne samenwerking met Goed thuiszorgwinkel. Onze producten zijn verkrijgbaa...
Read More
Language
EN
Open drop down
Nederlands nl