Vivre avec la maladie de Huntington

2 février 2021

Afgelopen weken zetten we al gebruikers Roger et Lieve in de kijker en kwamen we van hen heel wat te weten over hun ervaringen met de MySleeve. Deze week is het de beurt aan Carine, die al enkele jaren leeft met de ziekte van Huntington.

WIE IS CARINE?

Carine is een fiere Gentse dame van 59 jaar oud. In haar vrije tijd hield ze zich bezig met schilderen en keramiek, tot ze haar spierkracht meer en meer begon te verliezen. Ondertussen al enkele jaren geleden kreeg ze de diagnose van de ziekte van Huntington.

De ziekte van Huntington veroorzaakt het afsterven van zenuwcellen die niet meer verder opgebouwd worden. Er worden hierdoor heel wat motorische vaardigheden beperkt, zo is het voor Carine een uitdaging om te kunnen eten zonder te morsen. De ziekte van Huntington heeft ook een impact op de psychische vaardigheden. Zo kunnen patiënten geheugenverlies hebben, wat in een later stadium tot dementie kan leiden.

 

EINDELIJK EEN OPLOSSING VOOR PIJNLIJKE HANDEN GEVONDEN

Toen oprichtster Marie in 2017 werd verkozen tot student-ondernemer van het jaar door UNIZO, leerde Carine My Add On kennen. In het verhaal van Marie’s oma herkende ze zichzelf en haar moeder. Haar moeder maakt namelijk ook gebruik van krukken. Ze stelde de MySleeve ook voor aan haar moeder, maar zij wou deze niet testen. Carine deed het wel en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. Integendeel, toen Carine voor het eerst gebruik maakte van de MySleeve merkte ze direct de positieve impact op haar leven.

Voordien had ze al enkele dingen geprobeerd om de grip aangenamer te maken, zoals een racehandschoentje gebruiken, maar deze boden geen oplossing. Carine benadrukt dat door de MySleeve de grip beter en comfortabeler wordt. En de grootste troef van de MySleeve vind Carine de magneten, heel handig ook om een gevallen bril en andere dingen mee op te pikken.

“Ik zou de MySleeve zeker aan iedereen aanraden!”

LANGER WANDELEN DOOR DE MYSLEEVE

Carine merkte ook een positieve impact van de MySleeve op haar leven. Ze benadrukte dat wandelen door haar beperking al erg veel energie kost en pijnlijke handen haar nog meer uitputten. Door de MySleeve kon ze steeds langere afstanden doen zonder dat ze zich zorgen moest maken om pijnlijke handen. Toch weer een stukje zelfstandigheid teruggewonnen.

We willen Carine zeer graag bedanken om haar verhaal met ons te delen.

Source

Partager cet article :
Facebook
Twitter
WhatsApp

En savoir plus :

My Add On a remporté l'or dans la catégorie consommateurs avec myBlanket, une couverture de pluie tendance pour protéger les jambes des personnes en fauteuil roulant.
🚴 Vous faites souvent du vélo ? Alors vous connaissez sans doute ce phénomène : les doigts qui picotent !