Hilfiger lance une ligne de vêtements adaptés pour une meilleure inclusion

1er décembre 2020

Geïnspireerd door zijn eigen kinderen met autisme ontwikkelde Tommy Hilfiger een unieke kledinglijn voor mensen met speciale behoeften. Dit voor zowel fysieke beperkingen, zoals amputaties, maar ook chronische aandoeningen, zoals autisme. Sinds deze zomer is de kledinglijn ook beschikbaar in Europa.

Tommy-Hilfiger-Adaptive-inclusie

(bron foto)

WAAROM EEN ADAPTIVE-KLEDINGLIJN?

Hilfiger merkte dat de mode-industrie nog ver achter stond op het gebied van inclusie. Voor mensen met speciale behoeften is zich aankleden vaak al een hele opgave doordat kleding niet op hun behoeften is afgestemd. Kledij die dan wel is aangepast boet dan weer vaak in aan schoonheid, maar de Adaptive-lijn van Hilfiger heeft de typische American cool uitstraling zoals alle andere stukken van Hilfiger. Ook My Add On sluit zich volledig aan bij de missie voor meer inclusie, dit doen we door hulpmiddelen te ontwikkelen die niet alleen praktisch zijn maar er ook nog eens trendy uitzien.

WAT IS ER ZO SPECIAAL AAN DE ADAPTIVE-KLEDINGLIJN?

De kleding bestaat uit handige stretchstof, verstelbare taillebanden, etc. Ook zijn de kledingstukken heel wat praktischer, zo kunnen de ritsen met 1 hand bediend worden of wordt er gewerkt met magneetknopen en velcro. En dit allemaal zonder te moeten inboeten aan draagcomfort of een trendy uitstraling.

Net zoals bij My Add On werd de Adaptive-lijn ontwikkeld in samenwerking met personen met speciale behoeften. Ook is er constante feedback vanuit de gebruikers over wat werkt en wat niet en zo worden de kledingstukken steeds geoptimaliseerd. Met deze kledinglijn streeft Hilfiger naar meer onafhankelijkheid voor mensen met speciale behoeften.

SAMEN DE INDUSTRIE VERANDEREN VOOR MEER INCLUSIE

Het initiatief van Hilfiger bleef niet opgemerkt, ook Nike et ASOS zouden een adaptieve kledinglijn in overweging nemen. Tommy Hilfiger erkent dat verandering er enkel kan komen als er nog meer merken in de industrie zich inzetten voor meer inclusie. Tot slot voegt hij er nog aan toe dat hun streven naar inclusie nooit afgerond zal zijn, want het is nu eenmaal een proces dat constant in beweging is.

My Add On streeft naar een maatschappij die toegankelijk is voor iedereen. Met onze missie “to empower & include” willen wij dit toekomstbeeld realiteit maken door innovatieve en trendy producten te ontwikkelen. Heb je zelf een idee of een probleem waar we nog niet aan gedacht hebben? Laat het ons weten via ons formulier.  Op basis van jullie input gaan wij aan de slag voor onze nieuwe producten om zo jou en vele anderen te kunnen helpen!

Sources : Source 1Source 2

Partager cet article :
Facebook
Twitter
WhatsApp

En savoir plus :

My Add On a remporté l'or dans la catégorie consommateurs avec myBlanket, une couverture de pluie tendance pour protéger les jambes des personnes en fauteuil roulant.
🚴 Vous faites souvent du vélo ? Alors vous connaissez sans doute ce phénomène : les doigts qui picotent !