Accessible et sans souci à la mer

17 juillet 2019

Excursion à la mer en famille, très bien !

Klinkt vaak eenvoudiger dan het is voor personen in een rolstoel. Een toegankelijke parkeerplaats vinden is stap 1. Je ergens kunnen omkleden, toegankelijke toiletten, cafeetjes op de dijk zonder trapje en doorgangen die breed genoeg moeten zijn… Het is een avontuur op zich. Ook op het strand zelf geraken is niet zo eenvoudig. Waar vind je de verharde paden? Zijn er ergens strandrolstoelen ter beschikking? Is er assistentie waar we beroep op kunnen doen… Op al deze vragen kunnen we jullie gelukkig een positief antwoord bieden dankzij De OnWheels App , Becasine strandrolstoelen en Inter Vlaanderen – Zon, zee zorgeloos

Samengevat: Wat?
Zon, Zee… Zorgeloos biedt in Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, Vosseslag, Wenduine, De Haan en Zeebrugge een toegankelijke strandomgeving en opgeleide assistenten.

Wanneer?
In juli et augustuselke dag tussen 10u30 en 18u30.

Assistentie:
Assistentie nodig voor een verplaatsing, bij het omkleden, bij het plaats nemen in de strandrolstoel …? Een Zon, Zee… Zorgeloos-assistent helpt je verder. Een assistent kan je ook helpen om plaats te nemen op het toilet. De assistenten van Zon, Zee… Zorgeloos zijn echter geen verpleegkundigen. Heb je nood aan intieme hygiënische verzorging? Gelieve dan zelf een begeleider te voorzien.

strandrolstoel

Welke voorzieningen vind je er?

  • een toegankelijk toilet
  • een aangepaste verzorgingsruimte met tillift, hooglaagbed en douche
  • strandmatten
  • strandrolstoelen (kan je ook huren of kopen via Becasine)

De omgeving is toegankelijk:

  • In de buurt vind je parkeerplaatsen voor mensen met een handicap (zie ook OnWheels App)
  • Er is duidelijke bewegwijzering.
  • Er is een toegankelijke strandtoegang met verhard pad.

Voor wie?
Heb je een (tijdelijke) handicap en heb je nood aan assistentie of aan één van de voorzieningen? Dan is Zon, Zee… Zorgeloos er voor jou.

Wanneer?
In juli et augustusiedere dag van 10u30 tot 18u30.

Gratis
Zon, Zee… Zorgeloos is helemaal gratis dankzij provincie West-Vlaanderen en de deelnemende kustgemeenten. Op sommige locaties kan het zijn dat je een kleine bijdrage betaalt voor het toilet. bron en meer info: https://www.inter.vlaanderen/onze-kust-toegankelijk

Deel deze info met andere geïnteresseerden zodat je ook hen een zorgeloze vakantie aan zee kan bezorgen!

Partager cet article :
Facebook
Twitter
WhatsApp

En savoir plus :

My Add On a remporté l'or dans la catégorie consommateurs avec myBlanket, une couverture de pluie tendance pour protéger les jambes des personnes en fauteuil roulant.
🚴 Vous faites souvent du vélo ? Alors vous connaissez sans doute ce phénomène : les doigts qui picotent !