Sollicitatietips voor rolstoelgebruikers

20 augustus 2019

-it looks impossible until it’s done-

tips voor sollicitatie

Een job vinden als rolstoelgebruiker, het is niet altijd even makkelijk. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Raap je moed bijeen en wordt dé voorbeeldsollicitant bij uitstek. Wij geven enkele tips mee die ervoor zorgen dat jij klaar bent voor jouw sollicitatie!

Onze sollicitatietips!

  1. Niet twijfelen, jij bent een meerwaarde ! Twijfel niet aan het feit dat jij een meerwaarde kan zijn voor de onderneming. Zet je negatieve punten om in positieve punten! Waarom zou een onderneming je niet aannemen? Dit toont dat zowel jij als de onderneming gaan voor een wereld waarin rolstoelgebruikers zelfstandiger in het leven staan!
  2. Research makes the conversation work! Bereid het gesprek voor. Ga al eens kijken naar de website van de onderneming. Zorg dat je weet in welke werkomgeving je terechtkomt. Dit komt professioneel over en toont dat je voorbereid bent.
  3. Every day matters Zorg ervoor dat je zeker bent dat je alle dagen op je werk kan geraken en niet alleen op de dag van de sollicitatie. Hou dus met andere woorden rekening met hoe je alle dagen op de werkvloer kan geraken. Zorg zeker dat je een backup plan hebt als je hoofdvervoer weg zou vallen.
  4. “Een nee heb je, een ja kan je krijgen” Heb geen schrik om te vragen aan de werkgever of hij er voor open staat om de werkruimte aan te passen aan jouw noden als werknemer.

Met deze sollicitatietips ben je klaar om volledig te gaan voor je volgende sollicitatie. Heb je zelf ervaringen als sollicitant in een rolstoel? Laat het ons zeker weten!

 

Dit artikel is geschreven door:
Nathan Meulenyzer
Community builder My Add On
Stagiair Marketing

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#