Blog

Wil je zelf ook je verhaal doen op onze blog?
Laat het ons weten via info@myaddon.be

Leven met de ziekte van Huntington

Afgelopen weken zetten we al gebruikers Roger en Lieve in de kijker en kwamen we van hen heel wat te weten over hun ervaringen met de MySleeve. Deze week is het de beurt aan Carine, die al enkele jaren leeft met de ziekte van Huntington.

Wie is Carine?

Carine is een fiere Gentse dame van 59 jaar oud. In haar vrije tijd hield ze zich bezig met schilderen en keramiek, tot ze haar spierkracht meer en meer begon te verliezen. Ondertussen al enkele jaren geleden kreeg ze de diagnose van de ziekte van Huntington.

De ziekte van Huntington veroorzaakt het afsterven van zenuwcellen die niet meer verder opgebouwd worden. Er worden hierdoor heel wat motorische vaardigheden beperkt, zo is het voor Carine een uitdaging om te kunnen eten zonder te morsen. De ziekte van Huntington heeft ook een impact op de psychische vaardigheden. Zo kunnen patiënten geheugenverlies hebben, wat in een later stadium tot dementie kan leiden.

 

Eindelijk een oplossing voor pijnlijke handen gevonden

Toen oprichtster Marie in 2017 werd verkozen tot student-ondernemer van het jaar door UNIZO, leerde Carine My Add On kennen. In het verhaal van Marie’s oma herkende ze zichzelf en haar moeder. Haar moeder maakt namelijk ook gebruik van krukken. Ze stelde de MySleeve ook voor aan haar moeder, maar zij wou deze niet testen. Carine deed het wel en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. Integendeel, toen Carine voor het eerst gebruik maakte van de MySleeve merkte ze direct de positieve impact op haar leven.

Voordien had ze al enkele dingen geprobeerd om de grip aangenamer te maken, zoals een racehandschoentje gebruiken, maar deze boden geen oplossing. Carine benadrukt dat door de MySleeve de grip beter en comfortabeler wordt. En de grootste troef van de MySleeve vind Carine de magneten, heel handig ook om een gevallen bril en andere dingen mee op te pikken.

“Ik zou de MySleeve zeker aan iedereen aanraden!”

Langer wandelen door de MySleeve

Carine merkte ook een positieve impact van de MySleeve op haar leven. Ze benadrukte dat wandelen door haar beperking al erg veel energie kost en pijnlijke handen haar nog meer uitputten. Door de MySleeve kon ze steeds langere afstanden doen zonder dat ze zich zorgen moest maken om pijnlijke handen. Toch weer een stukje zelfstandigheid teruggewonnen.

We willen Carine zeer graag bedanken om haar verhaal met ons te delen. 

Bron

Related Posts

Vandaag is het Wereld ALS dag
Vandaag is het Wereld ALS dag
Wereld ALS-dag. Bij velen bekend door de ice-bucket challenge. wanneer men de vraag stelt wat ALS nu exact inhoudt zi...
Read More
Nooit meer pijnlijke armen met de MyGelbow voor krukken
Nooit meer pijnlijke armen met de MyGelbow voor krukken
Ons nieuwste product, de MyGelbow, hebben we laten testen door enkele frequente gebruikers van krukken. Lees mee wat ...
Read More
Wat doe ik ons mama dit jaar cadeau?
Wat doe ik ons mama dit jaar cadeau?
Moederdag Elk jaar opnieuw krijgen we de onmogelijke taak om onze mama’s te bedanken voor al wat ze voor ons hebben g...
Read More
Language
EN
Open drop down
English en