Internationale dag van de jeugd 2019

12 augustus 2019

Vandaag staat helemaal in het teken van de jeugd. Het thema dat dit jaar behandeld wordt is onderwijs. Iedereen verdiend namelijk evenveel kansen en recht op onderwijs. Dit gezegd zijnde is het de ideale moment om het buitengewoon onderwijs eens onder de loep te nemen!

Wat houdt buitengewoon onderwijs eigenlijk in?
Het buitengewoon onderwijs zorgt ervoor dat iedereen een kans krijgt op onderwijs. Bij het buitengewoon onderwijs kunnen kinderen en jongeren terecht die tijdelijk of permanent bijzondere hulp nodig hebben.

Heb je zomaar toegang tot het bijzonder onderwijs?
Om te mogen toetreden tot het bijzonder onderwijs heb je een verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs nodig. Dit verslag wordt opgesteld door het CLB. U kan er zelf voor kiezen om naar het CLB te gaan of de huidige school kan dit aanvragen.
>> ik wil hier meer over lezen

hoe werkt het buitengewoon onderwijs?

  • kleuteronderwijs: kinderen van 2,5 jaar tot 6 jaar
  • lager onderwijs: kinderen van 6 jaar tot 13 jaar
  • secundair onderwijs: van 13 tot 21 jaar

Het secundair onderwijs werkt met 4 opleidingsvormen:

  • sociale aanpassing
  • sociale aanpassing en arbeidsgeschiktheid
  • beroepsonderwijs
  • algemeen, beroeps-, kunst- en technisch onderwijs

>> ik wil meer weten over de opleidingsvormen

Heb jij ervaringen met het buitengewoon onderwijs? Laat het ons zeker weten! Je kan ons bereiken via Facebook of onderstaand formulier.

 

Dit artikel is geschreven door:
Nathan Meulenyzer
Community builder My Add On
Stagiair Marketing

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#