Blog

Wil je zelf ook je verhaal doen op onze blog?
Laat het ons weten via info@myaddon.be

5 redenen waarom Hedwige voor het MyBlanket rolstoeldeken kiest

Hedwige heeft een zachte gelaatsuitdrukking terwijl ze poseert in haar rolstoelEen nieuw product lanceren, zo geklaard? Toch niet! Er komt heel wat bij kijken. Vooral heel veel testen door gebruikers. Ook onze nieuwste regencover voor de rolstoel, onze MyBlanket, lieten we uitvoerig testen. Eén van onze testers is Hedwige, een sportieve powerwoman die door het leven rolt in een elektrische rolstoel.

Hedwige weet wat ze belangrijk vindt en ging na of onze MyBlanket aan haar verwachtingen voldoet. Ze ontdekte ook enkele bonuseigenschappen die al snel onmisbaar waren.

 

 

1️⃣

De meest belangrijke eigenschap? Niet moeten rechtstaan om de regencover aan te doen. Check! ✅

2️⃣ 

Minstens even belangrijk: ruimte om comfortabel te zitten. Je knieën moeten niet constant tegen elkaar! ✅

3️⃣ 

Ook niet onbelangrijk: hoe compact is het regendeken om mee te nemen? ✅

4️⃣

Hoe warm en gebruiksvriendelijk is de regencover? ✅

5️⃣

BONUS! De MyBlanket heeft een knus schootzakje om je handen te warmen én een handig zakje voor je waardevolle spullen 🥰✅

Hieronder gaan we in op de voordelen van de MyBlanket ten opzichte van een soortgelijk product (deken X). 

MyBlanket: de proef op de som

1. Zelfstandig aandoen zonder rechtstaan

Gebruiker heeft MyBlanket aan op rolstoel. Voeten zijn zichtbaar uit het deken. Gebruiker heeft beide handen in de schootzak. De knieën zitten comfortabel (niet tegen elkaar geduwd).Een heel belangrijk punt: om de MyBlanket te gebruiken, moet je niet rechtop staan. Je heft gewoon elk om beurt je billen eens op en steekt de flappen van de regencover eronder. Zo hoeft niemand je te helpen om het deken te installeren. Top!

Bij regendeken X klikt een koord beide zijden samen. Je kan beide rolstoeldekens volledig zelfstandig gebruiken.

2. Comfortabele ruimte voor de knieën

  Ze kunnen bij elkaar, maar het moet niet. De MyBlanket is breder aan de knieën zodat je niet altijd in een krampachtige houding moet zitten. Zo kan er tot 35 centimeter tussen je knieën (afhankelijk van persoon tot persoon). 

  De MyBlanket biedt het meeste ruimte aan de knieën. Bij deken X moeten je knieën dicht bij elkaar zitten. 

  Regendeken MyBlanket compact opgeborgen in zakje3. Compact, zoals een K-Way

   Je kan de MyBlanket compact opvouwen en opbergen in het zakje (voor Belgen: denk aan het K-wayprincipe). Hedwige vindt dat een schot in de roos. Je neemt deze regenhoes eenvoudig mee waar je ook gaat. Een dikke plus voor gebruiksgemak!

   Hierin onderscheidt de MyBlanket zich zeker van deken X. Dat regendeken kan je helaas niet zo compact opbergen.

   4. Warm en knus voor je benen

    De binnenkant van de MyBlanket is gemaakt uit fleece. De stof aan de buitenkant is wind- en waterdicht. Die combinatie zorgt ervoor dat je benen lekker warm blijven en dat je zonder zorgen naar buiten kan, ook wanneer het regent. 

    Dankzij de elastiekjes met koordstoppers kan je het regendeken perfect op maat afstellen. Zo sluit de MyBlanket goed aan bij je onderbenen.

    Beide regendekens zijn winddicht en waterafstotend. De stof van deken X lijkt op die van een dikke winterjas, dus ging Hedwige ervan uit dat die warmer zou zijn. Na beide rolstoeldekens te testen, geeft ze toe dat de MyBlanket veel warmer aanvoelt dan ze aanvankelijk dacht. Dankzij de langere flappen die geen wind binnenlaten, houdt ons regendeken de warmte beter binnen. Warm en compact. Win-win!

    5. BONUS! Knus schootzakje voor je handen

     Gebruiker met regendeken MyBlanket aan met handen in schootzakjeHedwige is duidelijk: een van haar favoriete eigenschappen van de MyBlanket is het schootzakje om je handen in te warmen. Voor haar is het zakje voor de handen onmisbaar. Ze kan er haar blote hand in steken, zonder handschoen. Zo kan ze nog altijd gemakkelijk die hand gebruiken, bv. om iets uit haar handtas te halen.

     Met het andere regendeken moet Hedwige een handschoen aandoen om haar handen warm te houden. Het is een heel gedoe om telkens iets uit te halen en de handschoen weer af en aan te doen. Alweer een plus voor de MyBlanket!

     5 bis. BONUS! Zakje voor kostbare spullen

     Smartphone en sleutels in zakje voor waardevolle spullen van regendeken MyBlanket

     Aan de binnenkant van de MyBlanket, op je schoot, vind je een ‘geheim’ zakje voor je waardevolle spullen. Je smartphone en portefeuille heb je zo snel in je hand!

     Deken X heeft een opbergzakje aan de onderbenen. Dat is niet zo praktisch omdat je eerst helemaal naar onder moet buigen.

     Ruimte voor verbetering

     ➡️  De flappen zijn wat aan de korte kant

     Eerlijk is eerlijk, Hedwige geeft aan dat de flappen langer mogen zijn. Ze zijn wat aan de korte kant voor de gemiddelde heupen. 

     Oplossing: Bij de nieuwe versie zijn ze aan elke kant maar liefst 10 cm breder! 

     Bij deken X zijn de zijden nog korter. Je steekt ze niet vast onder je billen. Daardoor voel je de wind nog binnenkomen. Hedwige geeft aan dat de flappen van de MyBlanket beter aansluiten.


     ➡️  Riempje om het middel is broos

     Voor Hedwige kan het riempje voor rond het middel steviger. De sluiting klikt makkelijk terug open en het koord zit vrij strak. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat dat riempje rond het middel zou komen. Het diende enkel als handvat voor de opgeplooide MyBlanket en als ophangsysteem om het zakje aan je rolstoel te hangen. 

     Oplossing: Bij de nieuwe versie is de riem groter zodat ie wél rond je middel past als je dat wil. Je kan hem natuurlijk ook gewoon opbergen in het zakje. Aan jou de keuze.

     Deken X klikt sowieso al vast achter de rug.


     Gebruiker heeft deken aan. Deze versie van de regencover (MyBlanket) heeft opening onderaan de knieën wat ervoor zorgt dat tocht kan binnenkomen. Bij de nieuwe versie is dat niet langer zo.➡️  Tocht voelbaar onderaan de knieën

     Aan de onderbenen zit een rits om het deken vast te maken. Helaas blijkt uit de test van Hedwige dat die rits niet hoog genoeg komt. Daardoor ontstaat een kleine opening aan de knieholtes en komt er dus toch nog wat wind door. Jammer!

     Oplossing: In de nieuwe versie van onze MyBlanket is de rits een heel stuk langer. Ze sluit perfect aan bij de knieën. We kozen een magnetische rits om het nóg makkelijker te maken, ook voor mensen met een beperkte handfunctie. Wind krijgt dus geen kans meer! 

      

     Aan de slag ermee!

     Dankzij de feedback van Hedwige en de andere testpersonen hebben we de MyBlanket ondertussen al een beetje aangepast. 

     De belangrijkste wijzigingen:

      

     Aangepaste opbergzak: met een bredere rits en een aangepaste vorm zodat het zijn strakke vorm behoudt, op welke manier je de MyBlanket er ook ‘inpropt’.

      

     Bredere flappen: de flappen voor onder de billen zullen 10 cm langer zijn aan beide kanten, dus 20 cm in totaal.

      

     Magnetische rits: om makkelijker aan te doen én hij zal ook iets hoger komen om zo nog beter te beschermen tegen de tocht.

      

     Verbeterde koordstoppers: beter aangepast voor mensen met beperkte kracht en handmotoriek.

      

     Langere riem met betere klikgesp: het riempje zal je nu ook vlotter achter je rug kunnen vastmaken zodat de MyBlanket mooi blijft waar ie hoort: op je schoot!

     We lanceren de nieuwe versies van de MyBlanket deze winter nog! Word je graag op de hoogte gesteld wanneer ze binnen zijn? Schrijf je dan nu in op onze mailinglist. We spammen niet, beloofd!

     Bedankt, Hedwige, voor je uitgebreide test én je bijzonder waardevolle feedback! 🫶

     Altijd eens een nieuw product willen testen? Hou dan zeker onze kanalen in de gaten of schrijf je in op onze mailinglist. Van zodra we op zoek gaan naar nieuwe testpersonen, zal je dat daar lezen!

     Related Posts

     Nooit meer pijnlijke armen met de MyGelbow voor krukken
     Nooit meer pijnlijke armen met de MyGelbow voor krukken
     Ons nieuwste product, de MyGelbow, hebben we laten testen door enkele frequente gebruikers van krukken. Lees mee wat ...
     Read More
     Wat doe ik ons mama dit jaar cadeau?
     Wat doe ik ons mama dit jaar cadeau?
     Moederdag Elk jaar opnieuw krijgen we de onmogelijke taak om onze mama’s te bedanken voor al wat ze voor ons hebben g...
     Read More
     Onze visie: weg van stigmatisatie
     Onze visie: weg van stigmatisatie
     De term stigmatisatie wordt vaak gebruikt als een persoon of object in een bepaald hokje geduwd wordt. Het gaat heel ...
     Read More
     Language
     EN
     Open drop down
     English en