Vandaag is het wereld ALS dag

21 juni 2021

Wereld ALS-dag. Bij velen bekend door de ice-bucket challenge. wanneer men de vraag stelt wat ALS nu exact inhoudt zijn er velen die deze vraag echter niet of niet goed kunnen beantwoorden.

Wat houdt ALS nu eigenlijk in?

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose. ALS is een progressieve degeneratie van de motorische zenuwcellen in de hersenstam en het ruggenmerg. Deze motorische zenuwcellen sturen de spieren door middel van prikkels die verzonden worden vanuit de hersenen. Doordat deze prikkels niet goed doorgegeven worden gaan de spieren niet correct functioneren of zelfs helemaal niet meer functioneren.

Wat doet de ALS liga?

De ALS-liga zamelt gelden in. Deze gelden gebruiken ze voor verschillende acties. Zo hebben ze 4 pijlers waar je jouw bijdrage kan leveren. Op deze manier ben je zeker dat ze met jouw donatie doen wat jij voor ogen hebt.

Welke acties onderneemt de als-liga?

De ALS-liga werkt aan de hand van vier pijlers:

Hoe kan ik mijn steentje bijdragen?

Je kan ervoor kiezen om een (of meerdere) van deze pijlers te steunen. klik dan snel door op onderstaande afbeelding en kies de pijler(s) die jij wil steunen!

Dit artikel is geschreven door: Nathan Meulenyzer Community builder My Add On Stagiair Marketing

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#