Moeilijkheden met krukken? Deze tips verhogen je comfort

22 december 2020

Vorige week gingen we dieper in op hoe je best met krukken loopt, vandaag vertellen we je alles over hoe je het comfort met krukken kan verhogen. Op krukken lopen is niet altijd makkelijk, zeker als het bijvoorbeeld je eerste keer is. Je krukken vallen om of ze doen pijn aan je handen. Met deze tips wordt lopen met krukken net iets makkelijker.

old women walking with forearm crutch

 

SCHOENEN

Het is belangrijk om stevige schoenen te dragen wanneer je met krukken loopt. Als je maar op één been kan steunen, komt al je gewicht terecht op dat ene been. Zorg er ook voor dat je schoenen kiest die je makkelijk kan aandoen of uitdoen. Om ervoor te zorgen dat je andere been niet overbelast wordt, is het dus zeker belangrijk om comfortabele schoenen te dragen die je voeten voldoende ondersteunen. Geen slippers of pantoffels dus!

STREKKEN, STREKKEN EN NOG EENS STREKKEN

Als je met krukken loopt, komt niet alleen druk op het been waarop je steunt, maar ook op je armen. Je armen strekken is dus de boodschap. Om je comfort te verhogen, hou je kruk naast je lichaam met gestrekte armen en probeer zoveel mogelijk te lopen zoals je dat normaal zou doen. Als je met twee krukken loopt, verplaats ze dan telkens samen. Zo steun je maximaal op beide krukken. Loop je met slechts een kruk? Zet die dan aan de gezonde kant van je lichaam. Til je slecht been en je kruk gelijk op en verplaats dan je goede been.

TRAPPEN LOPEN MET KRUKKEN?

Een trap gebruiken met krukken kan vervelend zijn. Het is dan ook de bedoeling dat je zo voorzichtig mogelijk bent. Loop om te beginnen aan de kant van de leuning en zet je kruk in het midden van de trede, dat is het veiligst. Als dat mogelijk is, zorg dat er iemand bij jou is, om een eventuele tweede kruk vast te houden. Als je omhoog moet, gebruik dan eerst je gezonde been om je mee af te zetten. In dit geval blijft de kruk naast je “slechte” been staan om voldoende ondersteuning te bieden. Bij het afdalen kan je de trap voorwaarts of achterwaarts afdalen. Als je de trap achterwaarts afdaalt, heb je meer steun door de leuning. Bij het voorwaarts afdalen kijk je zoveel mogelijk de diepte in, om te verzekeren dat je kruk niet wegschiet en dat je benen stevig op de trap staan.

COMFORT AAN DE HANDEN VERHOGEN MET DE MYSLEEVE

Een andere manier om het comfort voor krukken te verhogen is met de MySleeve van My Add On. Deze hoes trek je zo over het handvat van elke kruk en zorgt voor een stevige en comfortabele grip. De gelpatch herverdeelt de drukpunten in de hand waardoor het lopen met krukken minder pijnlijk wordt voor je handen. Daarenboven zit er ook een magneet verwerkt in beide uiteinden van de MySleeve. Deze magneten zorgen ervoor dat je je krukken makkelijk tegen elkaar kan ‘vast’ klikken, waardoor deze niet langer omvallen. Is er toch een kruk omgevallen? Geen paniek, dankzij de MySleeve vis je makkelijk je omgevallen kruk op zonder je zelf te moeten bukken.

Ook de MyGelbow, een gelpatch die je bevestigt aan de armsteun van de kruk, speelt in op het verhogen van het comfort. Net zoals bij de MySleeve herverdeelt deze gelpatch de drukpunten van de armsteun op de onderarm waardoor er minder wrijving is en geen irritaties kunnen ontstaan. Dit product wordt in januari 2021 gelanceerd. Hou zeker onze website in de gaten 😉

Lopen op krukken is allesbehalve leuk, maar gelukkig zijn er dus manieren om het iets dragelijker te maken.

Auteur: Justine Cottenie

Benieuwd naar wat onze gebruikers vinden van de MySleeve? Lees hier ons blogartikel!

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#