Leven met diabetes en amputaties

19 januari 2021

Bij My Add On zetten we onze gebruikers graag in de kijker. Het zijn tenslotte zij die onze producten elke dag gebruiken en dus het beste kunnen vertellen over hun ervaringen. We namen een interview af met Roger, die al liefst 3 jaar een fervente gebruiker is van de MySleeve. Bekijk het volledige interview hier.

WIE IS ROGER?

Roger Kokken is, zoals hij het zelf omschrijft, 74 lentes jong. Hij is een projectontwikkelaar op rust, maar heeft nog steeds grote interesse in architectuur. Door zich te blijven interesseren in nieuwe dingen, zoals computers en technologie, houdt hij zichzelf jong.

Al ruim 20 jaar is Roger diabetespatiënt, iets wat natuurlijk niet zonder slag of stoot verloopt. Zo heeft hij al last gehad van zijn nieren en ogen, maar ook bleef hij niet gespaard van amputaties. Zoals hij het zelf omschrijft is hij (stukken van) ledematen beginnen verliezen rond zijn 60e, zijn linkervoet en rechterbeen zijn geamputeerd. Binnenhuis lopen zonder krukken lukt door middel van een elektronische prothese, maar voor buiten maakt hij gebruik van krukken voor extra stabiliteit.

Diabetes is een chronische ziekte waarbij het lichaam zelf niet genoeg of zelfs helemaal geen insuline produceert. Met als gevolg dat de bloedsuikerspiegel van het lichaam niet in balans is. Op lange termijn tast diabetes vooral het zenuwstelsel aan, waardoor er een slechtere doorbloeding is. Vooral naar de voeten lukt deze doorbloeding niet meer goed en kan het uiteindelijk zelfs tot amputaties leiden.

Zijn beperking heeft onvermijdelijk ook een impact op zijn omgeving. “Er moet altijd rekening gehouden worden met mij en dat wil ik eigenlijk niet”, vertelt Roger. Hij gaat drie keer per week naar een revalidatiecentrum en doet dagelijks zelf turnoefening om in beweging te blijven.

DE ONTDEKKING VAN DE MYSLEEVE

Drie jaar geleden kwam Roger voor het eerst in contact met de MySleeve. Gefascineerd door het verhaal en de drive van Marie besloot hij de MySleeve te proberen. En dit had een positieve impact op zijn leven. Hij vond niet alleen een betere grip voor zijn krukken, maar ook won hij er een stukje zelfstandigheid mee terug. Door een verslechterde fijne motoriek laat hij wel al eens zijn sleutels of een kruk vallen, maar dankzij de magneten in de MySleeve kan hij die zo weer oppikken. Ook kunnen de krukken makkelijk tegen elkaar gezet worden waardoor de handen vrij zijn.

“De MySleeve vergemakkelijkt duidelijk mijn dagelijkse bezigheden.”

INSPIRATIE VOOR ANDEREN

Ondanks zijn straf verhaal staat Roger heel positief in het leven en wil hij zich steeds blijven engageren en bijdragen waar mogelijk. Zo zet hij zich vaak in als gastspreker in universiteiten en rusthuizen om te spreken over diabetes en amputaties. Ook zit Roger in een denktank van de Benelux over de ontwikkeling van nieuwe elektronische protheses. Hij blijft een bezige bij die altijd probeert anderen te inspireren door zijn eigen ervaringen te delen.

AMBASSADEUR VOOR DE MYSLEEVE

Dat Roger niet stilzit is wel duidelijk. Ondertussen ontpopt hij zich ook tot een echte ambassadeur voor de MySleeve. Zo raadt hij onze producten vaak aan aan lotgenoten, in rusthuizen of aan mensen waarmee hij in contact komt als gastspreker.

Roger benadrukt het feit dat stabiliteit heel erg belangrijk is voor een kruk en dat de MySleeve hiervoor een enorme verbetering is. Hij vindt dat dit zelfs standaard bij krukken zou moeten zitten omdat het zo belangrijk is dat je je krukken goed kan vasthouden. En dat kunnen wij alleen maar beamen.

Graag willen wij Roger nog eens heel erg bedanken om zijn verhaal en ervaringen met ons te delen.

Bekijk het volledige interview met Roger hier

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#