Jarige My Add On klaar voor versnelde groei

22 juni 2020
Artikel door Rani Cromphout van Made in Oost-Vlaanderen
AALST – My Add On, dat handige opzetstukjes ontwikkelt voor krukken en rolstoelen om het gebruik ervan aangenamer te maken, blaast deze maand 3 kaarsjes uit. Veel tijd om hierbij stil te staan was er echter niet voor oprichtster Marie Van den Broeck: “We waren zodanig bezig met de lancering van de nieuwe website en producten in het kader van corona dat we de datum zelf uit het oog verloren waren.” My Add On breidde het aanbod uit met mooie herbruikbare mondmaskers, een No-Touch-Key en een heuse Corona Survival Kit. Ten slotte biedt Marie sinds kort ook een extra 3D-print service aan voor de IKEA ThisAbles. 

Voor het Aalsterse My Add On kwam corona als geroepen. “Plots stond de wereld een beetje stil. Het bracht rust en tijd om te ademen. Ik heb een stapje achteruit gedaan en gaan kijken: waar zijn we mee bezig en waar willen we naartoe?”, vertelt Marie Van den Broeck. “Tot nu toe waren we een start-up met kleine budgetten en dachten we ook in functie van die budgetten. Om een wereldwijde speler te worden en het hele proces te versnellen moet ik geld ophalen. Ik kan dit ook niet alleen en zal mijn team moeten uitbreiden. Vervolgens heb ik een plan opgemaakt waarvan ik inmiddels de eerste stappen heb gezet.”

CORONA SURVIVAL KIT

My Add On ging ook meteen aan de slag met COVID-19. Zo biedt het bedrijf fleurige herbruikbare mondmaskers aan. Maar dat is niet alles. “Ik hoorde dat veel mensen schrik hadden om corona op te doen bij het betalen, openen van deuren, gebruiken van de lift,… Daar wilde ik iets op vinden. Zo kwam ik uit op de No-Touch-Key. Deze handige sleutel zorgt ervoor dat je geen deurklinken, licht- of liftknoppen hoeft aan te raken. Bovendien kan je de No-Touch-Key gewoon aan je sleutels hangen, waardoor je hem altijd bij je hebt! Er werden inmiddels al heel wat keys verkocht via de webshop.”


Op diezelfde webshop vind je ook een volledige Corona Survival Kit bestaande uit de No-Touch-Key, een band om de oren te beschermen, mondmasker, handschoenen en handgel. “Die laatste is een spray met de slogan ‘Spray Corona Away’”, knipoogt Marie. “Hoewel we weten dat corona een ernstige ziekte is, wilden we er toch iets ludieks van maken en het op die manier luchtig houden. Met deze kleine aankoop ben je volledig uitgerust om veilig buiten te komen.”

IKEA THISABLES

My Add On start ten slotte een nieuwe 3D-print service geïnspireerd op de ThisAbles van IKEA. Dit zijn handige add-ons om op je meubilair te monteren. IKEA ontwikkelde deze specifiek voor enkele van zijn producten, waardoor je voortaan een volledig aangepaste kast kan hebben die tevens betaalbaar en mooi is. Marie: “De ontwerpen van IKEA zijn gratis en publiek beschikbaar. De multinational slaat geen munt uit de verkoop van de add-ons, maar zag hierdoor wel de verkoop van de producten waarvoor de add-ons bedoeld zijn de hoogte in schieten. Wat ik doe is mijn klanten de kans bieden deze producten te laten printen volgens de juiste kwaliteitsnormen. Via onze website kan je jouw ThisAble uitkiezen en bij ons laten printen. We vragen geen kosten voor het ontwerp, je betaalt enkel de printkosten.”

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#