Fietsen zonder tintelende vingers? We’ve got you covered!

10 november 2022

🚴 Rijd je vaak met de fiets? Dan ken je het ongetwijfeld: tintelende vingers! Even schudden en zo weer door. Maar een beetje later heb je het zitten. Je vingers slapen. Da’s natuurlijk niet zo heel handig om te schakelen of te remmen. Maar hoe komt dat nu?

Je handvat, (beste) maat van je hand!

Iedereen is uniek, en iedereen heeft andere handen (gelukkig maar!). Toch komt een fiets vaak met standaardhandvaten. En die passen niet voor iedereen. Is je handvat te groot? Dan kan je je hand er niet goed rond sluiten. Is het te klein? Dan sluit je je hand te ver. Dat zorgt ervoor dat je geen goede grip hebt op je handvat én levert je pijnlijke handen op.

Grip op je handgreep

Standaardhandgrepen zijn meestal rond. Het is erg moeilijk om grip te krijgen én te houden op ronde vormen. Denk maar aan een bal, die glijdt ook vaak uit je handen. Door het relatief weinige contact met ronde handvatten zijn de contactpunten eenzijdig. De druk is dus niet voldoende verdeeld. Fietshandvatten met hoekige vorm zullen veel beter aanvoelen voor je handen. Ze verdelen en verlichten zo de druk.

 

Houd je stuur recht! Of stuur je houding bij?!

De handvatten van je fiets zijn niet de enige mogelijke boosdoener. Ook je stuur en houding doen ertoe. Als je stuur te recht is, moet je je pols te sterk buigen. Daardoor kan het zijn dat er zenuwen gekneld zitten. En dat zorgt ervoor dat het voelt alsof je handen slapen.

Het stuur van je fiets maakt best een buiging naar jou toe zodat je polsen zo recht mogelijk op het stuur kunnen liggen. Zo zit er niets gekneld en is de kans op slapende handen alweer een pak kleiner 👍

Soms krijg je pas last wanneer je al langere tijd op je fiets zit. Hoe langer je fietst, hoe meer je namelijk gaat leunen op je stuur. Een slechte houding zorgt alweer voor een afknelling van de zenuwen in je pols en je nek. Het is dus belangrijk dat je altijd op je houding let. En zéker op die van je pols.

 

Betere fietstrips dankzij myVeloGrips!

Heb je na het lezen van dit lijstje de indruk dat je een nieuwe fiets moet kopen? 😵‍💫 Niets is minder waar! My Add On staat voor je klaar 😉. Met onze ergonomische myVeloGrips! Dat zijn kleurrijke gelhoesjes die je zo over je bestaande fietshandvatten trekt. De gelpatch verdeelt de drukpunten gelijkmatig waardoor je vingers niet meer in slaap vallen en je handen geen pijn meer doen! De myVeloGrips absorberen schokken en zorgen er ook voor dat je handen niet meer zweten.

Benieuwd om ze uit te proberen? Ga dan naar onze webshop en kies je favoriete kleur! 🧡💛🖤💚

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#