Evita Willaert en My Add On over de kracht van ondernemen

26 november 2020

Op dag van de ondernemer had Marie, de oprichtster van My Add On én fiere onderneemster, een interview met politica Evita Willaert van Groen. Dit kwam tot stand vanuit een initiatief van UNIZO om politiekers in contact te brengen met ondernemers, om hen zo meer inzicht te bieden in de wereld van het ondernemen. Er kwamen heel wat aspecten van het ondernemerschap aan bod, waaronder het ontstaansproces van My Add On en de uitdagingen die elke dag aangepakt moeten worden. Bekijk hier het volledige interview.

HOE IS MY ADD ON ONTSTAAN?

Eerst en vooral legde Marie uit hoe My Add On tot stand gekomen is. Geïnspireerd door haar oma die plots met krukken moest lopen ontwikkelde Marie in het kader van een schoolopdracht een eerste versie van de MySleeve. Ze besloot het statuut van student-ondernemer aan te vragen, om zo haar studies als industrieel ingenieur te combineren met haar eigen bedrijf.

Het is zeker niet simpel om te beginnen met ondernemen. Budget haalde Marie op via haar grafische ontwerpen en ze investeerde vervolgens al het geld in My Add On. Gelukkig zijn er heel wat waardevolle organisaties die jonge ondernemers helpen, waaronder UNIZO en Start-it van KBC. En Marie vertelde ook dat ze meedeed aan wedstrijden om haar business plan te evalueren, waarbij ze erg veel feedback ontving en zo haar business plan op punt kon stellen.

Wil je graag eens een demo bekijken van de MySleeve?
Klik in de video dan verder naar minuut 5:29

MY ADD ON IS OPGEBOUWD UIT AMBITIE

Ook de ambitieuze 20x20x20 plannen van My Add On beleven niet onopgemerkt. Binnen 5 jaar wil My Add On 20 producten hebben, in 20 landen en bestaan uit een team van 20 vaste medewerkers. My Add On blijft hiervoor ook trouw aan haar waarden: empowerment en inclusie. Zo worden de producten steeds ontwikkeld uit de noden van de gebruikers en worden zij betrokken in het hele proces. Dit vond Erika Willaert een heel waardevolle filosofie: ondernemers die op een mooie manier bijdragen voor mensen die het nodig hebben.

UITDAGINGEN IN HET ONDERNEMERSCHAP

Uiteraard zijn er ook heel wat uitdagingen verbonden aan ondernemen. Er komt bij een startup heel wat kijken en het is niet makkelijk om door de grote hoeveelheden informatie te geraken, vertelde Marie. Zo was het in het begin een erg moeizaam proces om de MySleeve medisch goedgekeurd te krijgen, iets wat enorm veel tijd heeft gekost. En de grootste sterkte als startup is nu eenmaal snelheid. Evita Willaert bevestigde dat het in de praktijk inderdaad nog vaak erg traag kan gaan. Gelukkig zijn er heel wat organisaties, zoals Vlajo, die startups het juiste duwtje in de rug kunnen geven.

LOKAAL, EERLIJK EN DUURZAAM

Er wordt bij My Add On erg de nadruk gelegd op duurzame en lokale productie, dus de politica van Groen was erg nieuwsgierig naar het productieproces. De producten worden altijd ontwikkeld vanuit de noden van gebruikers, die gemeld kunnen worden via de website. En daarna kon Marie trots vertellen dat ze de productie van China naar Duitsland heeft kunnen verleggen. En ook de verpakking en assemblage gebeuren zelfs volledig in België. Marie licht in de video vanaf minuut 20:45 toe hoe het productieproces bij My Add On verloopt.

IMPACT VAN DE CORONACRISIS OP STARTUPS

Zoals vele bedrijven voelt ook My Add On de impact van de coronacrisis. Heel wat winkels moeten de deuren sluiten, dus niemand ziet de producten nog in de rekken liggen. My Add On heeft het geluk om in een sector te zitten waarbij de meeste winkels dan nog wel open blijven, maar voor vele andere ondernemers is het anders.

POLITIEK EN STARTUPS

Het interview werd afgesloten met een oproep om meer lokaal te kopen, een actie waaronder ook UNIZO haar schouders zet. Erika liet alvast weten erg onder de indruk te zijn van het verhaal van My Add On en dat ze het verhaal in de toekomst zeker zal blijven volgen. Ook ziet ze erg veel mogelijkheden tot verbetering op politiek vlak voor een betere ondersteuning van startups. Wij vonden het alvast een heel leuk initiatief van UNIZO!

Bekijk het volledige interview met Marie en Evita Willaert hier

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#