3 DIY-tips voor rolstoelgebruikers: corona edition

9 mei 2020

Keep calm and do it yourself in uw kot
Rolstoelgebruikers behoren vaak tot de risicogroep, en komen voor hun eigen veiligheid best zo weinig mogelijk buiten. Probeer je jezelf ook voortdurend bezig te houden tijdens deze corona tijden? En heb je, net als ik al je favoriete Netflix series gebingewatched en weet je ook niet meer wat te doen? Wel, dan heb ik goed nieuws voor jou! Lees verder en ontdek 3 leuke DIY (do it yourself) tips om je nuttig bezig te houden en zo de verveling tegen te gaan! Plus, deze drie tips zijn volledig rolstoel- proof!

Ready?
Set…
GO!

TIP 1) Groene vingers
Plantjes stralen gezelligheid uit, iets wat onmisbaar is in je kot dus. Ik zie je al denken: Wat hebben plantjes met een DIY te maken? Wel, geen nood: ik zal je niet vertellen hoe je een plant koopt en deze op je tafel kunt zetten. Wij gaan net één stapje verder, en één stapje creatiever. Nog een extra voordeel: indien je van een theekransje of een koffiepauze houdt, zal deze DIY je nog éxtra aanspreken! Voor deze toffe DIY planten we vetplantjes in… een theekopje!

Wat heb je nodig?

 • vetplantjes
 • theekopjes + bordjes
 • potgrond

Niet alles in huis? Geen nood! Bestel hier alles wat je nodig hebt. #ikkoopbelgisch Klik hier en ontdek stap voor stap hoe je je kot gezelliger maakt met deze theekopplantjes!

 

DIY tips voor rolstoelgebruikers

 

Tip 2) Hippe juweelschaaltjes
Ben je net als mij even slordig en vind je plots maar één oorring terug in de plaats van twee? Of weet je ook niet meer waar je je ring hebt gelegd? Met deze easy DIY- tip maak je de perfecte potjes om je juwelen in te leggen. Ze zien er ook nog eens kei cool uit, en je kiest zelf hoe ze eruit zien. Haal je creatieve zelf naar boven bij het beschilderen van de potjes!

Wat heb je nodig?

 • Klein schaaltje of potje dat voor jou de ideale grootte heeft
 • Verfkwasten
 • Klei
 • Verf
 • Potlood

Niet alles in huis? Geen nood! Bestel hier alles online wat je nodig hebt. #ikkoopbelgisch Klik hier en ontdek hoe je van een oud schaaltje een hip juweelpotje maakt!

 

juweelpotje DIY tip

 

Tip 3) Fashionista met een mondmasker
Deze deze tip kon natuurlijk niet ontbreken. We horen het overal: mondmaskers zijn moeilijk te verkrijgen, maar wel essentieel om jezelf te beschermen en binnenkort wordt het zelfs de norm als we de presentatie van de overheid goed hebben begrepen. Je kan perfect je eigen mondmasker maken. Beter zelf: je kan een eigen tof patroontje kiezen. Zo bescherm je jezelf en anderen, en zie je eruit als een echte fashionista!

Wat heb je nodig?

 • Stof (bv. van een keukenhanddoek), liefst in 2 verschillende kleuren zodat je de buiten- en de binnenkant kunt herkennen.
 • 100 cm lint
 • Naaigaren
 • Stofschaar
 • Naaimachine
 • Filtermateriaal van 17 x 13 cm (bv. papieren zakdoek of stukje van een stofzuigerzak)

Niet alles in huis? Geen nood! Bestel hier online alles wat je nodig hebt. #ikkoopbelgisch Klik hier om te weten te komen hoe het maken van een eigen mondmasker precies in z’n werk gaat!

 

Maak je eigen mondmasker

 

Pssst… Ben je net als mij geen handige Harry met naai en draad? Klik hier en kom meer te weten over het maken van een eigen mondmasker zonder te naaien!

#NationaleNaaiActie
Krijg je niet genoeg van het stikken en naaien? Wil je anderen helpen? Doe dan mee aan de Nationale Naaiactie met Lieven Scheire! Help mee met de strijd tegen het coronavirus, en maak zoveel mogelijk mondmaskers. Deze kun je doneren aan anderen die geen mondmasker bezitten en die ze zelf niet kunnen maken. Zo verveel je je niet in uw kot, én help je anderen. Enkel voordelen dus!

Meer over de #NationaleNaaiActie lees je hier.

#Nationalenaaiactie

En nu… Do it yourself!
“Easy peasy lemon squeezy”, dit zal je meteen denken nadat je onze DIY- tips uitgeprobeerd hebt. Met deze tips ben je toch een tijdje zoet, en voor je het weet ben je een volledige dag of langer bezig geweest zonder je te vervelen! Heb jij ook nog enkele DIY tips om deze corona tijd te overleven? Of heb je onze DIY tips geprobeerd? Deel dan zeker jouw eindresultaat in de comments, we lezen het graag!


Merk op: Alle webshops die gebruikt werden zijn Belgische shops: koop Belgisch! Stay safe & healthy!


Dit artikel is geschreven door:
Chelsey Volckaert
Community Builder @ My Add On
Stagiaire marketing

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
WhatsApp

Lees verder:

My Add On groeit snel, maar om ons tempo te behouden hebben we financiële steun nodig. We streven naar het ophalen van 50.000 euro via Win-Winleningen om onze plannen waar te maken.
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet kan gaan… Freekje Van Schuylenbergh, alias Mevrouw LEF, is daar zo’n mooi voorbeeld van. En haar bijnaam? Die kreeg ze niet zomaar...
We vielen in de prijzen in de categorie ‘Consumer’ met MyBlanket, een trendy regendeken om je benen te beschermen op de rolstoel 🚀
#